2018. június 18.

Az Anamé-jelenség (az ál-szent leáradásról...)


A spirituális félreértéseink egy másik forrása, amikor összetévesztjük a karizmát az igazi bölcsességgel. Bizonyos szellemi vezetők rendelkeznek azzal a képességgel, hogy különleges állapotokat idézzenek elő. A reményeinktől felerősítve könnyedén alakul ki valamiféle áldásteli és transzcendens érzés ezek körül a lelkészek, papok, zen mesterek, misztikusok, rabbik és guruk körül. Könnyű összetéveszteni ezt a fajta szellemi erőt a bölcsesség egyértelmű jeleivel, vagy megvilágosodással, vagy az isteni szeretettel. Elfeledkezünk arról, hogy ez az erő és karizma pusztán erő és karizma, és hogy ezek az energiák könnyedén szolgálhatnak demagógokat, politikusokat vagy a szórakoztatóipart.
Lehetséges, hogy valaki karizmatikus legyen, miközben egyáltalán nem bölcs. Másfelől, a bölcsesség nem feltétlenül harsány vagy erőteljes. Nagyon is képes az alázatos és egyszerű szíven keresztül megnyilvánulni és a leginkább hétköznapinak tűnő életekben. Azokban a közösségekben, ahol ezek a különleges szellemi erők nagyra vannak értékelve, a tanítványnak különösen vigyáznia kell: amikor valami titkos tanítással vagy ősi hagyományvonallal találkozik, amikor egy csoport kiválasztottnak érzi magát az üdvösségre vagy a megvilágosodásra, az a szellemi közösség megérett arra, hogy kultusszá váljon. Ez természetesen nem mindig történik meg, de van egy erre irányuló nyilvánvaló kockázat a karizma vakító színpadán. A bölcs hagyományok testőröket alkalmaznak az efféle visszaélések ellen. Gyakran öregek, tiszteletben álló tanítók hálózatát hozzák létre, akik képesek szemmel tartani egymás szellemi állapotát és viselkedését.

Jack Kornfield
Már érintettem a blogon a kundalinit. Meg a guruk árnyoldalait is.
A minap azonban újra szembejött mindkét téma. 

Az Anamé jelenségről van szó. (Érdemes átolvasni a kundalinijóga blogot, összeszedett, tényszerű.)
Személyes tapasztaltaim nincsenek, de meghallgattam a hölgy a rajta keresztül áramló energiáról és a kundaliniről szóló videóját is. Hát.

Mindenkinek szíve joga függővé válni guruktól. Én csak azt mondom, légy kritikus, és használd a józan eszed.
Először a hívogató kundalini szó is benne volt a Program nevében. Aztán már nem, mert Anamé szerint a kundalini fizikai jelenség, és ugyan eleinte ez volt, ami gyógyította, de ma már magasabb szintekről van szó, nem a kundalini shaktiról, hanem valamiféle leáradásról, ami őrajta keresztül nyilvánul meg. Szóval ez már nem fizikai jelenség, hanem magasabb rendű spirituális leáradás, isteni kegyelem, aminek ő a kulcsa.
Ezzel több bajom is van, például az, hogy a kundalini soha nem volt testi, csak a fizikumra jellemző erő. Vannak hatásai, amik fizikaiak is, de maga az erő nem az. Ez most vagy tévedés, vagy a hölgy nagyon is jól tudja, hogy a kundalinit ébresztgetni veszélyes, ezért átírta leáradásra azt, ami történik. Aztán: amíg valaki vele dolgozik, addig hat ez a szent leáradás, de ha valaki szabad akaratából úgy dönt hogy távozik, akkor már nem, persze csakis a szabad választás nevében. Minden felemelő energia csak addig működik, amíg e szent erőtérben vagy (aminek ő és a jó pénzért megvehető kurzusai a középpontja), amíg használod a kristályokat ("tapasztald meg Atlantisz, Egyiptom, Ázsia és India erőtereit! Most akciós áron! Tapasztald meg különböző világok energiáit! Energetizált Karmakiller kristályaink segítségével mindig veled lehet Atlantisz, Egyiptom, Ázsia, India, és Magyarország új energiája." - Anamé oldaláról idéztem), hallgatod a kazettáit és iszod a csakravizeket ("szent homorony csodatévő vizeletét").

Hamvas Béla bigottériának nevezi ezt A bor filozófiájában - igaz, ő ott az ateistákat szidja, de vannak azoknál rosszabbak is: akik vallásosnak látszanak, de valójában materialisták, és/mert jó pénzért árulják Szent Homorony csodatévő vizeletét...
Mindez persze remek üzlet és a függés kialakítása. (Ehhez képest Jézus mindenkit elküldött maga mellől, akit meggyógyított, hogy menj békével és éld az életed, ne függj tőlem.)

Szereti magát a Jézus kép előtt fotóztatni. Talán hogy vegyük észre a hasonlóságot (azonosságot)? És terjeszkedik. No nem a szegény és rászoruló helyeken, hanem Los Angelesben, mert ott hírnévre és vagyonra lehet szert tenni. A gazdag és fiatalság után vágyakozó sztároknak mindent el lehet adni, és még ajánlani is fogják. Mert a Program természetesen fiatalít is, amennyiben eléred a koronacsakrát. (Akármit is jelentsen ez.)

Azt gondolom, a hölgynek megvolt az útja, megszületett benne az egy életem-egy halálom bátorsága. Amire szüksége is volt, de ami nagyon kevesekben van meg. Ami őt nem megölte, hanem meggyógyította és megerősítette, az nem biztos hogy másoknak is ajánlható. És legfőképpen nem hiszem, hogy üzletet szabad csinálni belőle olyanok kárára, akik betegek, gyógyulni vágynak és emiatt kiszolgáltatottak, és az utolsó szalmaszálba is belekapaszkodnának.

Végül: sok módszer nem azért működik, mert módszer, hanem egyszerűen azért, mert először életedben elkezdesz önmagadra figyelni. Nem kifelé megy az energiád, hanem befelé fordul. Ez az, ami átalakít és hat, nem a módszer vagy a guru. Vagyis magad alakítod magadat, magad adsz erőt magadnak, pusztán azáltal, hogy a figyelmedet végre önmagadra fordítod. (a szerk.)1 megjegyzés:

Névtelen írta...

:)))))))))))))))))
25 eve Aname meg tolokocsiban ult. Hogyan indult akkor?
O epp Vesetranszplantaciora vart ... nem ???
Mar itt elkezdodik a valotlan dolgok allitasa. JUJJJ !